Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nový trend konturování obličeje: non-touring

Nový trend konturování obličeje: non-touring

Nový trend konturování obličeje: non-touring

14. května 2017 od Eva Suchomelová

14. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

S novou sezónou přichází také nový trend v make-upu. Po technikách contouringu a tzv. strobingu je tu velmi lehký, přirozený a zároveň velmi efektní non-touring. Oceníte ho právě v nadcházejícím jarním, a ještě více v teplém letním období. Horké informace jsme pro vás získali od expertky na proměny vizáže Báry Doležalové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Není konturování jako konturování

Na první pohled se zdá, že se v konturování obličeje nedá už nic nového vymyslet. Opak je pravdou. Jak se v tom vyznat? Charakterizujme si jejich odlišnosti:


Contouring - poměrně jednoduchá a dnes už velmi známá technika stínování obličeje aplikací tmavších či světlejších odstínů tak, aby se potlačily nedostatky nebo naopak zvýraznilo to hezké a lichotivé na tváři. „Mnohdy díky správně zvoleným barvám a místům potlačíme, nebo dokonce “vymažeme” větší nos, vysoké čelo nebo spadlá víčka. Touto technikou se „hrou světel a stínů” může tvář opravdu změnit až k nepoznání, proto je podle mého názoru vhodná spíše na focení nebo pro významnější společenskou událost,“ říká Bára Doležalová.

Strobing - na určitá místa v obličeji se aplikují pouze třpytivé, lesklé rozjasňovače, které odrážejí světlo. Pracuje se bez použití bronzeru. Tvář se následně rozsvítí a rozjasní se obličej jako takový. „Působí tak čerstvě, odpočatě a zdravě, jako byste se zrovna vrátila z dovolené,“ přibližuje výsledný efekt expertka na proměny vzhledu. „Líčení působí díky odleskům ‚stroboskopicky‘ a velmi leskle. Hodí se proto zejména na letní období a teplé pozdní jarní dny, kdy na opálené pokožce vyniká ještě lépe. Ale stejně dobře může působit i na večírku. Rozjasňovače se nanášejí nejlépe na střed obličeje, a to na místa nad lícní kosti, do koutků očí, pod obočí, na horní ret či kořen nosu.“

Non-touring - názvem poměrně nová a u nás ještě nezabydlená technika. Je pro ni typická hlavně přirozenost bez velkých nánosů líčidel, která nemění tvář k nepoznání. Líčení tváře, očí i rtů je velmi nenápadné, bez ohraničení a jasných kontur. Nanáší se zejména přírodní odstíny. „Tvář po nalíčení působí, jako byste se dobře vyspala. Lidé okolo přemýšlejí, jste-li tak krásná od přírody. Je to moje nejoblíbenější technika,“ uzavírá výčet Bára Doležalová.


Nový trend konturování obličeje – non-touring


Pro koho se hodí?

Po této technice sáhnou především ženy, které jsou samy se sebou spokojené a nemají potřebu se make-upem „maskovat“. Non-touring je přirozené, mírné, téměř neviditelné líčení, dříve se mu říkalo také “nahé líčení”. Podtrhne vaši individualitu, vás jako takovou. Sjednotí pleť a decentně zvýrazní tvář, kterou máte od přírody. Nic se nepřekresluje, nestínuje ani “nemaže”. „Máte-li větší nos, tak ho prodejte. Je váš a prostě k vám patří. Jste díky němu jedinečná,“ říká vizážistka. „Osobně preferuji přirozenost. Vždy, když ženy líčím například při proměně, zdůrazňuji a učím je, že méně je více. Myslím si, že to platí ve všech oblastech života. Žena, která je upravená a spokojená sama se sebou, je krásná i sexy.“

Toto líčení je vhodné téměř pro každou ženu. Stačí jen zvolit adekvátní přípravky pro daný typ pleti a správně nakombinovat odstíny. „U starší pleti nešetřete na podkladové bázi a pečlivěji volte, kam a v jaké míře umístit rozjasňovač,“ radí Bára Doležalová.

Díky své přirozenosti je toto líčení vhodné na denní nošení k ležérnějšímu stylu, ale i do kanceláře. K tomu zvolte volně a přirozeně upravené zdravé vlasy bez složitých výčesů či zlakovaných drdolů. „Jde o volnost, pohyb, zdraví… prostě o přirozenost,“ zdůrazňuje odbornice.


Bez čeho se non-touring neobejde

Celé líčení by při troše cviku nemělo zabrat více než 15 minut. Nepostradatelným pomocníkem je kvalitní rozjasňující podkladová báze. Ta pleť sjednotí, zbaví ji nedostatků, jako jsou malé vrásky, rozšířené póry atd. Vytvoří na tváři nenápadný film, pleť je vyhlazená, jasná a prodlouží se tím výdrž následných produktů.

Dále je potřeba použít lehčí tónovací texturu, ideálně tónovací krém nebo BB Cream. „V úvahu připadají i lehké make-upy, které nekryjí váš přirozený tón pleti. Ten musí zůstat zachován,“ nabádá expertka. „Pro zakrytí nedostatků, jako jsou kruhy pod očima nebo pupínky, použijte rozjasňující a zároveň krycí korektor, nejlépe v tekuté formě, který se jen lehce navrství na konkrétní místečko.“
Stejně jako u strobing techniky i tady se používají rozjasňovače, jen v mnohem menší míře a přirozenějším způsobem. Sáhněte po tekutých, mnohem snáze se nanášejí na konkrétní místo. Zvýrazní se jimi střed obličeje, dále střed nosu, vršek lícních kostí vedený obloučkem směrem nad obočí, vrchní ret či důlek mezi spodním rtem a bradou. „Jen i tady je potřeba zvolit správný odstín,“ upozorňuje Bára Doležalová. „Žluté rozjasňovače mohou působit až popelavě a růžové lacině.“

Nový trend konturování obličeje – non-touring

Co se líčení očí týče, volte matné přírodní tóny hnědé, béžové či korálové. Jemně a velmi lehce je naneste na víčka a úplně je rozetřete doztracena, bez jasných ohraničení či kontur. Řasy lehce přetřete řasenkou, která oko zvýrazní a otevře. „Nesmíme zapomenout také na obočí, které by nemělo být tvrdě orámováno permanentním make-upem nebo vykresleno tužkou. Ideálně je učešte do přirozeného tvaru, který podpořte gelem na obočí či jemně dotvarujte lehkou a měkkou linkou,“ doporučuje vizážistka.

Zdravě působit by měla i jemně narůžovělá líčka. „A i tady, stejně jako v celém líčení, musím podotknout, že méně je více! Ideální je zkoušet si líčení doma u okna na denním světle. Tam přesně uvidíte, kde ubrat a kde více rozetřít.“

Nakonec ještě rty. Měly by být vláčné, nerozpraskané a šťavnaté. Jemně tónovaný lesk opět v přírodních tónech nebo světlá rtěnka, následně přetřená bezbarvým leskem, budou to pravé. I rty by měly působit přirozeně a lehce. Celý look můžete završit lehkým transparentním pudrem.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít